DET SENASTE I FÖRENINGEN
 

FÖRSÄLJNING AV FISKEKORT

10 nov 2021

Som vi meddelat tidigare så har föreningen flyttat sin försäljning av fiskekort från fiskekort.se till ifiske.se . Vi har nu fasat ut detta under 2021 och nu är vår portal hos fiskekort.se stängd. All digital försäljning av fiskekort sker alltså hos www.ifiske.se nu. 
Du kan självklart handla hos våra olika ombud runt sjön också.

FISKETÄVLINGAR

8 nov 2021

Nyhet inför 2022 är att tävlingskommittén kommer arrangera en gäddtävling på våren. Mer info om detta kommer inom kort. 

ÅRSMÖTE 2021

14 jan 2021

Hej alla medlemmar. Snart är det dags för årsmöte i fiskevårdsföreningen. Det kommer iår ske i annorlunda form. Vi kommer presentera ett möte här på hemsidan. Vi återkommer inom kort med dagordning och annan nödvändig info. 

GOTT NYTT ÅR 

31 dec 2020

Styrelsen vill tacka och önska alla våra medlemmar ett gott nytt skitfiskeår. Glöm inte köpa medlemskap för 2021

FISKETÄVLING OCH COVID-19

13 aug 2020

Ingen kan väl ha missat 2020 års stora händelse? Corona / Covid-19. Detta har påverkat hela Världen i stort, men även lilla Ivösjön. Fiskevårdsföreningen som arrangör av tävlingar i Ivösjön, har valt att ställa in alla våra tävlingar under 2020 med hänsyn till de rekommendationer och restriktioner som råder. Vi har många medlemmar i varierande åldrar som vi måste visa hänsyn till. Vi har inte heller outtömliga resurser för att på kort varsel skapa ett nytt arrangemang för att köra tävlingarna utan personliga kontakter. Vi vet att det finns diverse olika digitala lösningar och kommer ta med oss detta till kommande år och vara mer förberedda för liknande händelser. Tävlingskommittén laddar upp inför 2021 och hoppas på bättre förutsättningar då. 

Ta hand om varandra. VI SES PÅ SJÖN :) 

  • OBSERVERA nu att det inte får bedrivas tävlingar i Ivösjön på egen hand. ALLA tävlingar i sjön arrangeras av fiskevårdsföreningens tävlingskommitté. Har man synpunkter eller önskemål om nya arrangemang etc så kontakta dem.

FRÅN FISKEKORT.SE TILL IFISKE.SE

30 maj 2020

Nu byter vi leverantör av fiskekort!
Ifiske.se har erbjudit en betydligt modernare tjänst som tilltalar både föreningen och dess medlemmar. Det finns nu fler betalningsmöjligheter och tillsynen har en mycket mer lättarbetad kontroll via APP. Vi ser fram emot detta och hoppas våra medlemmar skall finna en smidigare lösning framöver. Fiskekort.se finns kvar under 2020, men kommer fasas ut till 2021 då vi hoppas kunna köra helt och hållet med ifiske.se! 
Har Du några frågor eller funderingar så kontakta föreningen på info@ivosjon.com

INSTÄLLT MÖTE 

13 Mars 2020

Ivösjöns fiskevårdsområde skulle haft möte den 17 Mars. Detta är INSTÄLLT!!

ÅRSMÖTET 2020

23 Januari 2020

Årsmötet var i vanlig ordning välbesökt. Ca 65 medlemmar dök upp. Styrelsen hade inte mottagit någon motion inför mötet så det vad den ordinarie dagordningen som gällde. Den stora nyheten var föreningens ökade medlemmar från 2018-2019, från 690 till 940. Bra ökning!!! Mer info från mötet kommer inom kort.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2020

3 Januari 2020

Ivösjöns fiskevårdsförening kallar härmed sina medlemmar till Årsmöte. 
Onsdagen den 22e Januari 19.00 i Sparbankshallen, Bromölla. Konferensrummet på andra våningen.

PROVFISKE

1 Oktober 2018

Klara vatten AB kommer bedriva ett gemensamt provfiske i Råbelövssjön , Oppmannasjön , Ivösjön samt Levrasjön under Oktober 2018.
V41 startar projektet med 4dagar i Råbelövssjön. V43 drar det igång i Levrasjön och vidare till Ivösjön för att under V44/45 avslutas i Oppmannasjön. Provfisket går ut på att utvärdera balansen i sjöarna mellan vitfisk och rovfisk. Kolla gärna på filmerna som vi länkar till här nedan , för att se mer hur ett provfiske går till. Vi har även skapat en Facebooksida med löpande info om projektet .
Vi kommer lägga upp evenemang både här på hemsidan och på Facebook där medlemmar i föreningen kan komma ut och se hur ett provfiske går till samt se lite fångster som kommer upp. Vill du ta del av fångsten av vitfisken stor mört eller brax tex så hör av dig till oss så försöker vi lösa detta.

REDUKTIONSFISKE!?

28 Februari 2018

Den 27 feb 2018 anordnade Ivösjöns fiskevårdsförening en informations och diskussionskväll för våra medlemmar där vi bjöd in Magnus o Jesper från Klara Vatten , ett företag som jobbar med reduktionsfiske.


Till mötet kom ett 60 tal personer varav en handfull personer från närliggande fiskevårdsföreningar ,Råbelövssjön bland annat.

Mötet var mycket intressant och medlemmarna var positiva till att genomföra ett provfiske i både Ivösjön samt Levrasjön. Styrelsen ska även diskutera med Oppmannasjöns FVO om dom också kan få till några provfisken för att balansera sjöarna lite bättre.


Mer info om detta kommer längre fram!